NECATİGMA = KOLBASTI GENÇLİK

NECATİGMA = SİTEMİZE HOŞ GELDİNİZ...İYİ VAKİTLER GEÇİRMENİZ DİLEĞİYLE...
 
AnasayfaGaleriSSSAramaÜye ListesiKullanıcı GruplarıKayıt OlGiriş yap

Mengen Pilavı

Önceki başlık Sonraki başlık Aşağa gitmek
Yazar Mesaj
ADMİNİSTRATÖR
ADMİNİSTRATÖR
ADMİNİSTRATÖR


Erkek
Yaş : 26 Kayıt tarihi : 25/11/08 Mesaj Sayısı : 746 Nerden : UZAKLARDAN

MesajKonu: Mengen Pilavı Cuma Ara. 26, 2008 6:01 pm

MALZEMELER
500 gr baldo pirinç
250 gr kuşbaşı kuzu eti
150 gr tereyağı
150 gr mantar
2 adet soğan
3 adet domates
6 bardak et suyu
1 tatlı kaşıgı toz şeker
1 tatlı kaşıgı kekik
1 demet dereotu
1 su bardağı ceviz içi tuz
karabiber

HAZIRLANIŞI
Pirinci soguk su ile yıkayıp suyunu süzün. Mantarı incecik kıyın. 2 adet soğanı soyup küp şeklinde doğrayın. 3 yemek kaşığı tereyağında kavurun 250 gr kuzu etini ekleyip et suyunu salıp tekrar çekene kadar pişirin. Kekik ile tatlandırın daha sonra kıydığımız mantarları ekleyin. Suyunu çekinceye kadar kavurun, domateslerin kabuklarını soyup küp şeklinde doğrayın ve karışıma ilave edin. Daha sonra et suyunuda katıp 30 dakika pişirin. Pirinci ilave edip tuz, şeker, karabiber ile tatlandırın. 15 dakika kısık ateşte pişirin. Servis yapmadan önce üzerine erittiğimiz kalan yağı gezdirip incecik kıyılmış dereotu ve ceviz ile servis yapın.
AFİYET OLSUN.

Logged
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
Kullanıcı profilini gör http://super.team-talk.net

Mengen Pilavı

Önceki başlık Sonraki başlık Sayfa başına dön
1 sayfadaki 1 sayfası

Bu forumun müsaadesi var: Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
NECATİGMA = KOLBASTI GENÇLİK :: KARMA KARIŞIK :: YEMEK TARİFLERİ -
Forum kurma | © phpBB | Bedava yardımlaşma forumu | Haberleşme | Suistimalı göstermek | Bir bloga sahip olmak